LECȚIA 3.1

CUM SĂ ÎMBUNĂtăȚEȘTI CONCENTRAREA

Namaskar!


Unul dintre cele mai comune obstacole cu care se luptă toți cei care meditează, mai ales la început, este concentrarea.

Dacă mintea este prea relaxată, putem ușor să alunecăm către starea de visare cu ochii deschiși sau chiar către somnolență.

Dacă încercăm prea mult, s-ar putea să fim frustrați de noi înșine. Uneori avem așteptări nerealiste, gândindu-ne că atunci când medităm ar trebui să putem intra imediat într-o stare de pace profundă, iar când în schimb ne tulbură tot felul de distrageri, ne îngrijorăm că fie ceva nu este în regulă cu noi, fie cu tehnica.

Nici unul dintre aceste aspecte nu este adevărat. Trebuie doar să ne dezvoltăm înțelegerea modului în care funcționează mintea și cum să atingem concentrarea.

Dezvoltarea unei abilități puternice de concentrare este unul dintre secretele succesului nu numai în meditație, ci și în viață. Cu toate acestea, de-a lungul vieții noastre de zi cu zi, petrecem adesea cea mai mare parte a zilei exersând exact opusul, așa că nu este surprinzător că atunci când stăm să ne concentrăm asupra unei mantre în meditație, ne simțim mintea ca o „maimuță nebună înțepată de un scorpion”, așa cum o descriu yoghinii.

Ce vei descoperi în acest video?

  • Ce se întâmplă cu zgomotul interior și distragerile când ne concentrăm?
  • Cum ne afectează obiectul concentrării noastre?
  • Care este cel mai puternic mod de a ne concentra și de a depăși distragerile?
  • În ce fel afectează meditația capacitatea noastră de a îndeplini mai multe sarcini?
  • Cum să îmbunătățești concentrarea?
Amintește-ți că nu ești singur dacă te lupți cu concentrarea.

Ai încredere că îți vei îmbunătăți tehnica, chiar dacă nu poți vedea rezultate imediate, evidente - la fel cum rezultatele oricărui exercițiu nou necesită timp pentru a deveni evidente.

Anunță-mă dacă ai întrebări specifice despre concentrare. Mă poți întreba aici (link de grup) și eu și câțiva practicieni cu experiență vom fi acolo pentru a te sprijini.
TEMĂ PENTRU ACASĂ
Continuă să utilizezi video-ul cu tehnica de bază a meditației pentru a te ghida în practica zilnică. Link aici dacă vrei să-l revezi.

Înregistrează progresul în aplicație.

Meditează de 2 ori pe zi.
Aș dori să aud de la tine pe Telegram, grupul nostru privat.
Te invit să ni te alături.

Susține Echipa Meditație Pas cu Pas

Alătură-te nouă pentru a aduce efectele transformatoare și înălțătoare ale meditației în România. Deși Meditation Steps este un proiect necomercial, nu percepem bani pentru cursurile de meditație și nu monetizăm canalul YouTube. Funcționăm datorită recunoștinței și sprijinului celor care au experimentat beneficiile meditației si putem oferi acest serviciu important în continuare.
DONEAZĂ PENTRU DEZVOLTAREA PROIECTULUI
Made on
Tilda