LECȚIA 5.3


Cum să vă creșteți flexibilitatea și concentrarea?

Namaskar

Familiarizarea cu partea fizică a yoga, care contribuie la controlul emoțiilor și la concentrarea profundă - ASANELE - reprezintă al treilea nivel în yoga clasică.

În sanscrită, definiția asanei este: „Sthira sukham asanam” – „postura stabilă și ușoară – aceasta este asana”. Asana induce o stare de calm și fericire corpului și minții.

Asanele ajută să ne controlăm mintea, emoțiile și dorințele. Dacă vă veti concentra și direcționa toată forța vitală din interior într-o direcție pașnică – veți obține rezultate foarte mari.

UNDE IAU NAȘTERE EMOȚIILE?
În primul rând, o emoție provine din minte. Apoi, glandele secretă hormoni și tu simți o anumită emoție.

Totuși, dacă sistemul nervos și hormonal nu sunt incluse în acest process, tu nu vei simți acea emoție.

Datorită obiceiului de a gândi negativ, a stilului de viață imperfect, a alimentației nesănătoase și a deprinderilor proaste, glandele funcționează într-un mod dezechilibrat.

Ele secretă o cantitate mai mare sau mai mica de hormoni decât este necesar. Prin urmare, psihicul se va afla într-o stare de dezechilibru.

Puteți influența glandele și hormonii prin efectuarea exerciților de yoga. Există aproximativ 50 000 de astfel de exerciții de yoga, care se numesc asane.

CUM FUNCȚIONEAZĂ ASANELE?
Corpul se poziționează într-un anumit mod în care se produce un efect asupra glandei: presiune, întindere, răsucire și într-un anumit fel se aliniază meridianele (canalele „nadi”) de-a lungul cărora curge energia vitală.

O astfel de postură generează o anumită stare de spirit, radiază o energie specială și creează impactul necesar.

Asanele nu sunt nici sport, nici competiție. Nu îți stabilești standarde, ci cauți un echilibru între relaxare și tensiune. Te întinzi puțin dar nu treci de limita disconfortului.

Principalul rezultat în asane este atins prin relaxarea corpului și a minții. Când înveți să te relaxezi, asanele încep să se primească foarte ușor.

ASANELE ACȚIONEAZĂ ASUPRA:
Glandelor
Nervilor
Vânturilor vieții (vayu)
Fluxurile energiei vitale din corp

Mușchilor
Tendoanelor
Structurii oaselor
Chakrelor – centrele energiei corpului
Emoțiilor - sporesc claritatea mentală, emoțiile devin mai ușoare
Circulației sanguine - refac circulația în organism, astfel se reface echilibrul și sănătatea organelor interne și a glandelor
Glandele sunt guvernul corpului nostru. Fondul hormonal determină starea generală a organismului. Practicarea asanelor este o modalitate foarte eficientă de a schimba fondul hormonal.
CELE TREI ASANE DE BAZĂ SUNT:
  • Diirgha pranam (postura salutului îndelungat)
  • Bhujangasana (postura cobrei)
  • Yoga Mudra (gestul unității)


Aceste asane sunt indicate oricui, sunt foarte benefice pentru menținerea unei sănătăți îndelungate. În plus:

  • nu au contraindicații;
  • sunt potrivite pentru majoritatea oamenilor;
  • nu au restricții alimentare;
  • nu au restricții de respiratie;
  • au beneficii vaste, contribuind la sănătatea generală a organismului;
  • au un efect de echilibrare generală a psihicului;
  • timpul de efectuare este de doar 10-15 minute.
Prin aceste mișcări simple te poți menține sănătos cu puțin efort, atât trupește cât și sufletește.

Mulți se tem că practica Yoga este complicată sau necesită o condiție fizică avansată pentru a putea susține acele posturi pe care uneori le vedem în fotografii sau în filme și care uneori par complicate și solicitante.

În schimb, noi ne dorim să popularizăm această practică, experimentând posturile Yoga simple, de bază, făcându-le astfel accesibile oricui dorește o stare fizică de bine, o gândire pozitivă și un echilibru interior.
Aș dori să aud de la tine pe Telegram, grupul nostru privat.
Te invit să ni te alături.

Susține Echipa Meditație Pas cu Pas

Alătură-te nouă pentru a aduce efectele transformatoare și înălțătoare ale meditației în România. Deși Meditation Steps este un proiect necomercial, nu percepem bani pentru cursurile de meditație și nu monetizăm canalul YouTube. Funcționăm datorită recunoștinței și sprijinului celor care au experimentat beneficiile meditației si putem oferi acest serviciu important în continuare.
DONEAZĂ PENTRU DEZVOLTAREA PROIECTULUI
Made on
Tilda