LECȚIA 6.2


Explorarea emoțiilor pentru a-ți energiza meditația
Omul este prin natura lui o ființă emoțională și sentimentală. Este necesar să fim în starea bună, potrivită pentru orice tip de activitate. Mai mult, chiar și pentru meditație. Pentru asta ar trebui să folosim înțelegerea unei astfel de naturi sentimentale.

Forma dinamică de meditație, mantra-meditației, creează o starea de spirit, deschide fluxul de emoții, curăță atât lumea interioară, cât și spațiul exterior. Această practică te pregătește pentru meditație într-un mod adecvat.

Ce se întâmplă cu o minte în timpul meditației dinamice?

1. Este folosită mantra universală „Baba Nam Kevalam”.


2. În primul rând, spui mantra în gând. Mintea emite vibrații sonore, pentru a le putea exprima. Inteligența ia o formă a vibrațiilor, ca cea a vibrațiilor mantrei.


3. Pe măsură ce cânți, ideea este emisă. În timp ce se cântă, este folosit centrul gâtului „vishuddha chakra”, care contribuie la dezvoltarea inteligenței, raționalității, intuiției, vocii și carismei.


4. Îți asculți propriul cântat și mintea ia forma vibrației mantrei. În conformitate cu principiul „tu ești ceea ce te gândești”, în timpul acestui proces materia minții ia forma vibrației mantrei de două ori.

Ce idee de urmat?
Când rostești prima silabă «Ba», concentrează-te pe ideea «Eu trec pragul lumii mistice»

În timp ce cânți „Ba-ba Nam Ke-va-la-m”, ideea este: „Conștiința superioară este tot ceea ce există”.

Baba” înseamnă sursa, Tatăl Superior, Conștiința Superioară.

«Nam» înseamnă formă, manifestare, nume, a chema.

"Kevalam" - "numai înseamnă".

Prin urmare, „Baba Nam Kevalam” înseamnă „există doar forme de Conștiință Superioară” sau „Numesc doar Conștiință Superioară”.

Pe măsură ce pronunți ultima silabă „M”, ideea este „mi-am terminat treaba acolo și în următorul „Ba” deschid noi porți mai adânci”. Și așa te îndrepți către „lumea miracolelor”.

La început, te apropii intelectual de înțelegerea Conștiinței, de sentimentul miracolului. Cu toate acestea, aceasta nu este conștientizarea. Împreună cu practica de meditație, folosindu-ți emoțiile, te îndrepți către stările superioare și fluxul mai profund în meditație.

Cânți și meditezi despre divinitatea care se află în interiorul tău. Intern și extern. Fă practica cu 5-15 minute înainte de mediere și apoi stai să meditezi.


În aplicația «MeditationSteps» există un player cu diferite înregistrări audio live ale mantrelor. Utilizați aceste materiale pentru practica dvs. Închide ochii, adoptă ideea că în interiorul tău și în afara ta este Conștiința Superioară. Și fă practica cat mai dinamică.

La început, puteți cânta cu înregistrările. Mai târziu, o puteți face fără înregistrări, puteți folosi orice instrument muzical sau dacă doriți puteți să cântați singur.


TEMĂ PENTRU ACASĂ
Cântați mantra cel puțin câteva minute înainte de fiecare meditație. Observați-vă senzațiile. Doar cântați la început și apoi începeți să vă puneți sentimentele în el.

Înregistrează-te dacă medierea ta se îmbunătățește sau nu.

Susține Echipa Meditație Pas cu Pas

Alătură-te nouă pentru a aduce efectele transformatoare și înălțătoare ale meditației în România. Deși Meditation Steps este un proiect necomercial, nu percepem bani pentru cursurile de meditație și nu monetizăm canalul YouTube. Funcționăm datorită recunoștinței și sprijinului celor care au experimentat beneficiile meditației si putem oferi acest serviciu important în continuare.
DONEAZĂ PENTRU DEZVOLTAREA PROIECTULUI
Made on
Tilda