LECȚIA 8.2


Dans extatic pentru meditație care inspiră
GESTICA DIN LALITA MARMIKA

Există o știință străveche care studiază legătura dintre diferitele gesturi și influența lor asupra stării noastre de spirit. Gesturile pot exprima în mod spontan energia emoțională, așa cum se întâmplă inconștient atunci când gesticulăm în timp ce vorbim.

Cu toate acestea, este și posibilă stimularea conștientă a anumitor stări subtile ale minții prin utilizarea unor gesturi specifice.

În sanscrită, această știință este cunoscută sub numele de „Mudra”. În special, mâinile noastre sunt direct conectate cu exprimarea inimii și a emoțiilor noastre. Când trăim sentimente spirituale puternice de dragoste, profunzime și fior, mâinile noastre vor reflecta acest lucru.

Când ne asumăm anumite gesturi, permitem energiilor forței de viață să curgă într-un mod special. Când mâinile noastre formează o mudră, aceasta servește la accentuarea unei anumite stări. Prin efortul de a menține mudra, suntem capabili să intrăm mai profund în acea stare și să o transmitem și în lumea exterioară.

Mișcarea pe muzică vine, de asemenea, foarte spontan și natural. Când dansăm, suntem mai absorbiți de muzică și putem experimenta și exprima sentimentele pe care aceasta le evocă în noi prin mișcările noastre.

MUDRELE DIN LALITA MARMIKA

Ainjalii mudra (poziția de rugăciune) - palmele sunt ținute împreună pe centrul pieptului.

Acest gest simbolizează ideea că cinci organe motorii și cinci organe senzoriale sunt concentrate și îndreptate către Cel mai Înalt Scop.

Gestul cu mâinile ridicate și deschise. Acesta simbolizează starea de deschidere, libertate, eliberare, extaz, bucurie, triumf și încredere imensă.

Pornind din poziția ainjali mudra, lasă-ți mâinile să se ridice și să se deschidă, pentru a permite inimii tale să se deschidă la rândul ei. Această mișcare este, de asemenea, cea mai bună modalitate de a te elibera de orice tensiuni, stres sau gânduri limitative, deoarece este un gest care încurajează „să dai drumul”.

Când îți pierzi concentrarea sau când brațele devin obosite, adu-le înapoi în Ainjali mudra. Mai cântă câteva repetări ale mantrei, adunând energie în inima ta și apoi ridică din nou mâinile, pentru a o elibera și a aduce mai mult.

Cu toate acestea, nu lăsa mâinile să cadă în lateral. Aceasta este o poziție care ne leagă de pământ, sau lumesc, și poate reflecta indiferența și pasivitatea. Acest lucru va tinde să facă mintea mai puțin implicată și să se îndrepte mai degrabă spre plictiseală decât spre deschidere.

De asemenea, este important să ții ochii închiși în timpul practicii, pe cât posibil, pentru a-ți menține fluxul intern și a nu fi distras de mediul extern.

Pentru a intensifica efectul practicii și pentru a te concentra mai ușor, fixează-ți atenția în punctul dintre sprâncene în timp ce cânți și dansezi.

Folosește kiirtan-urile în aplicația cu cronometru pentru dansul Lalita Marmika, în timp ce cânți meditația dinamică Baba Nam Kevalam.

TEMĂ PENTRU ACASĂ

1) În fiecare zi înainte de meditație, utilizează încorporarea dansului Lalita Marmika în timp ce practici tehnica mantrei dinamice din lecția anterioară.


IMPORTANT: Exersează de două ori pe zi, chiar dacă ai doar 5 minute de fiecare dată.


2) Practică Lalita Marmika timp de două săptămâni și observă cum te simți. Dacă vezi beneficiile, continuă. Este întotdeauna important să experimentezi suficient o tehnică nouă pentru a o evalua corect. Poate dura ceva timp pentru a depăși sentimentele inițiale de stângăcie până când ne simțim confortabil cu noile practici. Două săptămâni de practică consecventă îți vor oferi deja o idee bună despre eficacitatea acesteia.

Susține Echipa Meditație Pas cu Pas

Alătură-te nouă pentru a aduce efectele transformatoare și înălțătoare ale meditației în România. Deși Meditation Steps este un proiect necomercial, nu percepem bani pentru cursurile de meditație și nu monetizăm canalul YouTube. Funcționăm datorită recunoștinței și sprijinului celor care au experimentat beneficiile meditației si putem oferi acest serviciu important în continuare.
DONEAZĂ PENTRU DEZVOLTAREA PROIECTULUI
Made on
Tilda