LECȚIA 9.3


Importanța împărtășirii călătoriei spirituale
Noi, ființele umane, suntem fundamental ființe sociale. Toate realizările noastre tehnologice se datorează abilității noastre avansate de a coopera și de a forma organizații sociale complexe. Nevoile noastre emoționale fundamentale de conexiune, comunitate, sprijin, înțelegere, dragoste, companie sunt satisfăcute prin relații sociale.

În timp ce meditația este, prin însăși natura sa, un efort solitar, unul dintre cele mai importante suporturi pentru o practică durabilă a meditației pe termen lung este să faci parte dintr-o comunitate, cu care poți împărtăși călătoria spirituală.

În special în cultura noastră modernă, care tinde să fie orientată spre asigurarea semnelor exterioare, a celor materiale care țin de succes în carieră, acasă și de familiile noastre, poate fi o provocare să găsim oameni care au aceleași gânduri care împărtășesc interesul nostru pentru creșterea interioară și dezvoltarea potențialului spiritual. Putem ajunge să ne simțim ca un pește care înoată în amonte, împotriva curentului.

Dar, desigur, nu suntem singuri în această călătorie.

Ne putem susține unii pe alții, ne inspirăm și ne putem încuraja unul pe altul prin suișurile și coborâșurile inevitabile ale căii spirituale.

Valoarea și importanța creării unei comunități spirituale care să susțină practica noastră a fost recunoscută de multă vreme de yoghini. Există chiar și un termen sanscrit „Satsaunga”, care înseamnă a ține companie cu sufletele înalte.


La nivel practic, cum ne putem bucura de această satsaunga sau companie spirituală?

  1. Participă în mod regulat la meditația colectivă. Mai multe minți meditând împreună în același spațiu, generează un flux unitar care este mai mare decât suma părților și produce un efect de elevare asupra tuturor.
  2. Cântați kiirtan împreună - în mod similar, efectul cântării mantrei împreună este amplificat atunci când mai mulți oameni cântă împreună - aceasta creează o vibrație puternică.
  3. Citește filozofie spirituală și autobiografii - acest lucru ne pune mintea în contact cu mințile înalte.
  4. Fă-ți prieteni printre alții care învață și ei aceeași practică pentru a vă împărtăși călătoria împreună și chiar a medita împreună - am înființat grupul Telegram pentru a te ajuta în acest sens.
  5. Participă la seminarii sau retreat-uri - te vom invita la diferite evenimente online și offline - acest lucru poate oferi un impuls extraordinar de accelerare a practicii tale individuale, mai ales atunci când durează mai mult de o zi, astfel încât să poți experimenta pe deplin beneficiile de a fi în acest flux.

Cum să te alături evenimentelor colective pentru a stimula satsaunga organizate de Meditation Steps România?

Alătură-te grupului nostru Telegram, dacă nu ai făcut-o deja și listei noastre de buletine informative.


Dacă dorești să experimentezi vibrația kiirtan-ului live în timpul unui eveniment mare cu sute de oameni cântând împreună - iată una dintre înregistrările mele personale preferate pe care le-am făcut la un mare retreat în Brazilia, de Anul Nou în 2021. Este plină de un vibrație intensă de bucurie și extaz. Brazilienii au o energie atât de uimitoare!

Susține Echipa Meditație Pas cu Pas

Alătură-te nouă pentru a aduce efectele transformatoare și înălțătoare ale meditației în România. Deși Meditation Steps este un proiect necomercial, nu percepem bani pentru cursurile de meditație și nu monetizăm canalul YouTube. Funcționăm datorită recunoștinței și sprijinului celor care au experimentat beneficiile meditației si putem oferi acest serviciu important în continuare.
DONEAZĂ PENTRU DEZVOLTAREA PROIECTULUI
Made on
Tilda